Акімова підрахувала, що Україна заробить на реформах до 30 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова підрахувала, що Україна заробить на реформах до 30 мільярдів гривень

Казна та Політика
3659
Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова повідомила, скільки може заробити Україна в разі реалізації запланованих реформ. Про це вона сказала в прямому ефірі телеканалу ICTV.
"Якщо ті заходи, які намічені на 2011 рік, пов'язані в першу чергу із закінченням процесу дерегуляції, з продовженням реформ в енергетичному секторі країни, я маю на увазі реструктуризацію компанії НАК "Нафтогаз"... Якщо вони повністю реалізуються, то, за експертними оцінками, додатково до ВВП і додатково до бюджету країна може заробити від 14 до 16 мільярдів гривень", - зазначила Акімова.
"Для порівняння - на сферу охорони здоров'я витрачається трохи більше 9,1 мільярда гривень. Це означає суттєву можливість переозброїти багато лікувальних установи, поставити на потрібний рівень медичні програми і допомогти людям стати здоровішими. Або інший приклад - на сферу вищої освіти Україна витрачає в 2011 році близько 23 мільярдів гривень. Практично половину цієї суми ми можемо заробити, якщо будемо здійснювати реформи", - сказала перший заступник голови Адміністрації президента.
Крім того, Акімова додала, що відкриття ринку землі, за експертними оцінками, може принести близько 12-14 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас