Мінфін США почав розпродаж "токсичних" активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США почав розпродаж "токсичних" активів

Казна та Політика
392
Міністерство фінансів США оголосило про початок розпродажу так званих "токсичних" активів на загальну суму в 142 мільярди доларів. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі міністерства.
"Токсичними" активами вважаються облігації, забезпечені іпотечними кредитами (mortgage-backed securities, MBS). У 2008-2009 роках, в період загострення іпотечної та кредитної кризи, американський уряд викуповував подібні активи у банків в рамках підтримки фінансової системи країни.
Зараз Мінфін США має намір поступово позбуватися від MBS. Планується, що щомісяця міністерство буде продавати зазначених активів приблизно на 10 мільярдів доларів. Як вказує AFP, Мінфін розраховує в кінцевому підсумку отримати від продажу "токсичних" активів прибуток в 15-20 мільярдів доларів залежно від ринкової ситуації.
Раніше американський Мінфін вже продав належні йому частки в Citigroup, General Motors, Ally Financial і AIG. Акції всіх цих компаній держава викупила, щоб підтримати компанії і не допустити їх дефолту.
Загалом з 2009 року Мінфін витратив більше п'яти мільярдів доларів на купівлю "токсичних" активів. У січні поточного року повідомлялося, що на інвестиціях в подібні активи міністерство заробило більше мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас