Баффет знову шукає великі компанії для купівлі серед азіатського та південноафриканського бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет знову шукає великі компанії для купівлі серед азіатського та південноафриканського бізнесу

Казна та Політика
202
Уоррен Баффет, третій у списку найбагатших людей планети за версією Forbes, знову шукає великі компанії для купівлі. Цього разу інвестор придивляється до азіатських активів, зокрема до південнокорейського бізнесу, передає РБК daily.
Компанія Баффета Berkshire Hathaway минулого тижня придбала за 9 млрд дол. американського виробника паливних присадок Lubrizol. У рамках візиту до Південної Кореї, що розпочався 21 березня, Баффет заявив, що знаходиться в пошуку чергової компанії для поглинання. "Ми шукаємо ряд фірм в Кореї, США і Великобританії і дуже сподіваємося, що нам вдасться це зробити. Чим більший розмір компанії, тим краще. Мене приваблює саме великий бізнес, а в Кореї є такі компанії, тому тут варто пошукати", - пояснив Баффет.
Баффет не уточнив, які саме галузі економіки є для нього пріоритетними, заявивши, що у Berkshire Hathaway поки немає чіткого розуміння в цьому питанні. На сьогоднішній день метою поглинання навряд чи стане будь-якоий представник високотехнологічного сектора.
Баффет вже володіє низкою активів в регіоні. До його найбільших інвестицій відносяться вкладення в південнокорейську сталеливарну компанію Posco, де йому належить 4,6% акцій, а також частка китайського виробника елементів живлення BYD. У рамках свого виступу в Кореї Баффет також досить позитивно висловлювався щодо перспективи японського фондового ринку.
Планам про купівлю сприяють великі запаси ліквідності (38 млрд дол.), що накопичилися на рахунках Berkshire до кінця 2010 р. Невдовзі до цих коштів може додатися ще кілька мільярдів доларів - інвестиційний банк Goldman Sachs прийняв рішення про погашення своїх боргових зобов'язань перед Баффетом. Ще два з половиною роки тому він надав банку екстрений кредит у розмірі 5 млрд дол. під 10% річних. За оцінками The Wall Street Journal, прибуток Баффета від цієї операції складе близько 3,7 млрд дол., так як крім дивідендів у розмірі 1,25 млрд дол. за обслуговування боргу і компенсації за його раннє погашення в 500 млн дол. Баффет буде мати можливість реалізувати опціон на покупку акцій Goldman за ціною 115 дол. за папір. Їх ринкова вартість складає близько 160 дол., а потенційний дохід від реалізації права на купівлю та наступного перепродажу паперів перевищить 1,9 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас