В Лівії від отриманих поранень помер син Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Лівії від отриманих поранень помер син Каддафі

Казна та Політика
3365
Син лідера лівійської Джамахірії полковника Муаммара Каддафі Хаміс помер у госпіталі від отриманих поранень. Кілька днів тому пілот лівійських збройних сил навмисно врізався на літаку в укріплення, де знаходився син М.Каддафі з сім'єю, передає РБК, посилаючись на німецькі ЗМІ з посиланням на своїх арабських колег.
Укріплення знаходилося на території військової бази Баб-ель-Азізія. Саме на цій базі ховався сам диктатор М.Каддафі після початку виступу повстанців у середині лютого 2011 р.
Варто відзначити, що німецькі ЗМІ не називають точної дати смерті сина полковника, а також інших обставин загибелі Х.Каддафі. Офіційні лівійські ЗМІ не підтверджують подібні повідомлення.
Х.Каддафі - шостий син лівійського диктатора, командир спецпідрозділу 32-ї окремої посиленої бригади лівійської армії - "бригади Хаміса". Саме він забезпечував безпеку М.Каддафі на базі Баб-ель-Азізія в кінці лютого. Х.Каддафі був особисто знайомий з багатьма російськими генералами: у 2009 р. він був присутній в якості спостерігача на навчаннях "Захід-2009", які проходили в Білорусії, де були присутні і російські війська. За деякими даними, освіту Х.Каддафі отримав в Росії.
Нагадаємо, в Лівії продовжується військова операція західної коаліції в складі військ Великобританії, США, Франції та інших держав. Рано вранці 20 березня війська міжнародної коаліції завдали авіаційний і ракетний удар по території Лівії. Військові кораблі США і Великобританії випустили по об'єктах країни не менше 110 крилатих ракет "Томагавк", а французькі військові літаки зробили удари з повітря. Обстрілу зазнали міста Тріполі, Місурата, Зувар, Сірт і Бенгазі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас