У США засудили творця "вільних доларів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США засудили творця "вільних доларів"

Казна та Політика
1746
Суд американського штату Північна Кароліна визнав Бернарда фон НотХауса винним у створенні валюти "вільний долар", призначеної для заміни звичайних доларів США. На сайті Федерального бюро розслідувань по місту Шарлотт йдеться, що фон НотХаусу за випуск та розповсюдження власної валюти загрожує мінімум 15 років в'язниці.
Бернард фон НотХаус заснував Національну організацію за скасування ФРС і анулювання податкового законодавства, яка в 1998 році отримала назву Liberty Services. Тоді ж фон НотХаус розробив дизайн "вільних доларів": на монетах зображувався знак долара ($), а також були написані слова "долар", "США" і фраза Trust in God (замість In God We Trust). За дизайном новий долар був схожий на офіційну американську валюту.
"Вільні долари" карбувалися зі срібла, золота і міді. У 2009 році 20 "вільних доларів" коштували як 1 унція срібла.
За задумом фон НотХауса, "вільні долари" мали перебувати в обігу разом з американськими доларами. До 2005 року засновник Liberty Services випустив кілька тонн монет, загальна вартість яких оцінюється в 7 млн доларів США.
Розслідування фінансової діяльності фон НотХауса почалося в 2005-му. На наступний рік Монетний двір США випустив прес-реліз, в якому попередив, що "вільні долари" не є законною валютою. У 2007 році з головного офісу компанії фон НотХауса були вилучені документи, дорогоцінні метали та монети. У 2009-му проти творця "вільних доларів" були висунуті офіційні звинувачення.
За підсумками судового розгляду у справі фон НотХауса, який тривав вісім днів, його визнали винним за двома позовами. За розповсюдження незаконної валюти йому загрожують 15 років в'язниці і штраф у розмірі 250 тис. доларів США, за випуск монет і таємну змову проти Сполучених Штатів - 250 тис. штрафу і п'ять років ув'язнення. У суді діяльність фон НотХауса назвали "внутрішньою формою тероризму". Суд продовжить винесення вироку 4 квітня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас