Світовий банк підвищив прогноз економічного зростання Східної Азії в 2011 році до 8,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк підвищив прогноз економічного зростання Східної Азії в 2011 році до 8,2%

Казна та Політика
154
Висока інфляція буде проблемою для Східної Азії в найближчій перспективі, і в регіоні необхідно посилювати грошово-кредитну політику, заявив Світовий банк.
У піврічній доповіді банк підвищив прогноз економічного зростання регіону в 2011 році до 8,2% з колишніх 7,8% і в порівнянні з 9,6% у 2010-му. Але банк попередив про те, що війна з інфляцією буде тяжіти над економіками Східної Азії від Китаю до Малайзії після їх стрімкого виходу з фінансової кризи.
Міжнародний кредитор також заявив, що економічний ефект від руйнівного землетрусу в Японії буде обмеженим для регіону в цілому, хоча і завдасть серйозної шкоди японській економіці в короткостроковій перспективі.
"Підсумок 2011 року, швидше за все, буде більш стриманим, оскільки боротьба з інфляцією стає пріоритетом на найближчий час", - йдеться в доповіді банку.
Кредитор попередив, що центральні банки регіону можуть не впоратися з ціновим тиском, побоюючись відходити від м'якої монетарної політики, яка допомогла Східній Азії вийти з глобальної кризи.
"Незважаючи на впевнене зростання в минулому році і поновлення підйому за рахунок розвитку приватного сектора, уряди в країнах Східної Азії лише злегка просунулися від екстрених грошово-кредитних заходів до докризової політики", - заявив Світовий банк.
"Жорсткість монетарної політики, включаючи підвищення базових ставок кредитування, необхідно в різного ступеня по всьому регіону для протистояння зростанню цін на продовольство та інших цін на тлі посилення інфляційних очікувань", - сказано в доповіді.
Без урахування Китаю економіка Східно-Азіатського регіону, за прогнозом Світового банку, зросте на 5,3% цього року в порівнянні з 6,7% у минулому. Прогноз зростання ВВП для Китаю становить 9,0% в порівнянні з 10,3% в 2010 році.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас