Ющенко побажав Януковичу протверезіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко побажав Януковичу протверезіти

Казна та Політика
1311
Віктор Ющенко сподівається, що Віктор Янукович "протверезіє" і відмовиться від курсу згортання демократії в Україні. Про це Ющенко розповів в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza, коментуючи політику свого наступника.
"Багато змінилось, часто - радикально. Якщо говорити про внутрішні справи, то Україна відійшла від демократії і дотримання прав громадян, а також від політики консолідації народу", - заявив Ющенко.
Екс-президент зазначив, що курс зовнішньої політики значно змінився. "Відносини з Європою є лише видимістю. Зате оновлені відносини з Росією, у тому числі у сфері безпеки, віддаляють нас від інтеграції з європейськими структурами. Цього чекали від нової команди", - зазначив він.
"Але минув лише рік президентського терміну. Зазвичай політики спочатку помиляються. Хочуть змін, наприклад, у відносинах із сусідами. Але коли їм це не удається, вони тверезіють і повертаються до старих рішень. Сподіваюся, що з командою Януковича станеться те саме", - розповів третій президент України.
В той же час Ющенко не згоден зі словами українських опозиціонерів, що правління Януковича несе загрозу незалежності України. Він назвав такі заяви депресивними.
"Спостерігаємо депресію настроїв. Але, мабуть вона потрібна, аби ми зрозуміли власні помилки і динамічно йшли вперед. У минуле очевидно ми вже не відступимо, люди не дозволять. Але в розвиток в найближчі чотири роки президентства Януковича я теж не вірю", - додав він.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас