Кемерон: Війська коаліції нейтралізували ППО Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кемерон: Війська коаліції нейтралізували ППО Лівії

Казна та Політика
513
Коаліційні війська в основному нейтралізували систему протиповітряної оборони (ППО) Лівії і запобігли "кривавій бойні в Бенгазі", яку лівійський лідер Муаммар Каддафі був готовий влаштувати на тлі протистояння опозиції. З відповідною заявою виступив сьогодні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в парламенті країни, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Крім того, прем'єр-міністр нагадав, що Каддафі не підкорився резолюції Ради Безпеки ООН і збрехав міжнародному співтовариству, заявивши про припинення вогню.
Також повідомляється, що ракетний обстріл знищив у лівійській столиці будівлю, яку західні військові називають одним з командних центрів полковника Каддафі.
У Тріполі журналістам показали руїни цієї будівлі. Інформація про жертви і постраждалих в результаті удару поки не надходила.
Лівійські офіційні особи заявляють, що жертвами нальотів в минулі вихідні стали 64 людини, понад 150 отримали поранення.
Міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що США не мають наміру відігравати провідну роль у коаліції сил, які беруть участь в операції в Лівії. За його словами, американські військові очікують, що в найближчі дні контроль над операцією візьмуть на себе або сили НАТО, або Британія з Францією. В НАТО, між тим, до цього моменту немає згоди з приводу подальших скоординованих кроків.
В свою чергу, один з представників опозиції в м. Бенгазі заявив, що опозиція в особі Національної ради Лівії не буде вести переговори з Каддафі стосовно припинення громадянської війни.
"Ми знаходимося в стані війни на виживання, яку нам нав'язав цей диктатор... Через це ми відмовляємося вступати з ним у переговори. Краще ми побачимо, як він помре, ніж почнемо домовлятися з ним", - заявив представник опозиції в м.Бенгазі.
Нагадаємо, 19 березня 2011 р. коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетних ударів по території Лівії у відповідності з резолюцією Ради Безпеки ООН, яка забороняє військовим літакам армії уряду цієї країни літати над своєю територією. У результаті ракетної атаки був виведений з ладу ряд об'єктів ППО країни. Удари наносилися також по військових базах і бронетехніці. Крім того, в ході бомбардування було повністю зруйновано одну з будівель резиденції Каддафі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас