Янукович вважає незадовільним наповнення держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вважає незадовільним наповнення держбюджету

Казна та Політика
418
Президент Віктор Янукович вважає незадовільним виконання дохідної частини державного бюджету.
Про це він сказав на засіданні керівної ради комітету з економічних реформ.
"Виконання завдань з формування дохідної частини бюджету, я вже неодноразово це говорив, мене не задовольняють", - сказав Президент.
Разом з цим він зазначив, що якщо Державна податкова служба хоча б формально звітує про виконання плану надходжень до загального фонду держбюджету, то Державна митна служба не виконує ці плани.
Разом з цим Президент зазначив, що якби вчасно компенсувався ПДВ, то звіти Податкової про виконання планів надходжень виглядали б зовсім інакше.
За оцінками Януковича, на початок березня розмір невідшкодованого ПДВ становив 5 млрд гривень.
Крім того, з його слів, зберігаються випадки попереднього стягнення податків, що необхідно припиняти.
Президент також зазначив, що через надмірний тиск із боку органів Податкової експортери бажають працювати на імпортній сировині, а не на вітчизняному, оскільки ПДВ із імпортної сировини відшкодовується швидше.
Разом з тим, на думку Януковича, необхідно шукати шляхи вирішення проблеми відшкодування ПДВ, оскільки щомісяця заявляється відшкодування близько 4 млрд гривень ПДВ, у той час як у держбюджеті-2011 на ці цілі передбачено лише 37 млрд гривень.
Також, з його слів, органи Податкової виявилися не готові до впровадження щомісячної звітності по податку на доходи фізичних осіб, і подача таких декларацій створила значні черги на місцях.
Як повідомляло агентство, 23 грудня 2010 року Верховна Рада прийняла державний бюджет на 2011 рік з доходами 281,465 млрд гривень і видатками 321,921 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас