Moody's: У Японії достатньо коштів для відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: У Японії достатньо коштів для відновлення

Казна та Політика
254
Економіка Японії може скоротитися через потужний землетрус і цунамі, що обрушилися на країну 11 березня, але уряд має кошти на боротьбу з наслідками розгулу стихії, вважає рейтингове агентство Moody's.
Щоправда, на думку експертів агентства, ризики для японської економіки та її рейтингу зросли за останній тиждень. "Якщо владі Японії не вдасться зупинити розповсюдження радіації з аварійною АЕС в Фукусіма, то може піти значний спад споживчої довіри з негативними наслідками для країни", - наводить агентство Reuters думку старшого віце-президента Moody's Томаса Бірна.
За його словами, якщо до всього цього додати недолік енергопостачання, який заважає повноцінному відновленню виробництва, річний ВВП країни, швидше за все, скоротиться. "Тим не менше, уряд Японії має необхідні кошти і кредитоспроможність, щоб боротися з наслідками катастрофи, вартість якої, можливо, вдвічі перевищить вартість наслідків землетрусу в Кобе в 1995 році", - додає Бірн.
Прогноз Moody's щодо японської економіки в цілому залишається без змін. На думку агентства, економіка країни відновить зростання в другій половині року, багато в чому завдяки спробам її модернізації. Агентство також очікує, що інвестори продовжать вкладати кошти в японські держоблігації.
За попередніми підрахунками, вартість збитків від землетрусу і цунамі становить 250 млрд доларів. Понад 20 тис. людей вважаються загиблими або зниклими безвісті, безліч підприємств і житлових будинків залишаються без електрики, а уряд намагається запобігти ядерній катастрофі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас