ФДМ уклав мирову з Брянським машзаводом щодо Луганськтепловозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ уклав мирову з Брянським машзаводом щодо Луганськтепловозу

Казна та Політика
232
Фонд державного майна підписав мирову угоду з Брянським машинобудівним заводом (Росія) у справі про розірвання договору купівлі-продажу 76% холдингової компанії "Луганськтепловоз". Про це повідомила прес-сслужба ФДМ.
За інформацією прес-служби, мирова угода була затверджена Господарським судом Києва 21 березня. Угода передбачає, що сторони відмовляються від взаємних претензій і штрафних санкцій один до одного.
Як повідомляло агентство, 15 червня 2010 року ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% акцій Луганськтепловозу, що входить до Трансмашхолдингу Брянський машзавод (той запропонував за нього 410 мільйонів гривень, або близько 52 мільйонів доларів при стартовій ціні 400 мільйонів гривень) і 26 червня підписав з ним договір купівлі-продажу. Однак 1 вересня, фонд запропонував машзаводу розірвати договір купівлі-продажу, оскільки російська компанія не сплатила покупку.
Трансмашхолдинг ж вважав, що вже заплатив за держакції 58,5 мільйона доларів (зараз - близько 465 мільйонів гривень), коли приватизував Луганськтепловоз в 2007 році. У 2009 році за рішенням суду цей конкурс був визнаний незаконним, і фонд повинен був повернути покупцеві ці 58,5 мільйона доларів, чого не зробив.
Через розбіжності між Трансмашхолдингом і ФДМ щодо того, як повинні відбуватися взаєморозрахунки за підсумками двох конкурсів, сторони вели судову тяганину. У жовтні 2010 року суд першої інстанції розірвав договір купівлі-продажу, але в грудні апеляційний суд врахував аргументи російського інвестора і скасував таке рішення, після чого Кабінет міністрів дозволив ФДМ укласти з російською стороною мирову угоду на основі взаємозаліку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас