Королевська пропонує дозволити юрособам працювати зі спрощенцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська пропонує дозволити юрособам працювати зі спрощенцями

Казна та Політика
524
Норма Податкового кодексу, що забороняє юридичним особам відносити до витрат придбання товарів і послуг у спрощенців, порушує права підприємців і ставить під загрозу саме існування малого бізнесу, який в основному і складається з платників єдиного податку,
Таку думку висловила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська (фракція БЮТ-Батьківщина).
Як повідомляє прес-служба Королевської в понеділок, депутат внесла на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до статті 139 Податкового кодексу України щодо витрат підприємств, які не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку" (№8217-2), що виключає цю норму з Податкового кодексу.
На думку Королевської, неможливість відносити на валові витрати юросіб товари та послуги спрощенців ставить підприємців перед вибором: або йти в тінь, або ліквідувати свій бізнес, оскільки юрособам буде невигідно співпрацювати з спрощенцями після набрання цією нормою чинності з 1 квітня.
"За оцінками експертів Ради підприємців при Верховній Раді, через застосування цієї норми лише у квітні закриються близько 200 тис. приватних підприємств. Набрання чинності цієї суперечливої норми - ще один цвях у кришку труни української економіки", - вважає нардеп.
Королевська впевнена: не можна виправдовувати жорсткі норми Податкового кодексу боротьбою з оптимізацією податків і при цьому не пропонувати ніякої альтернативи добропорядним платникам.
"Такий метод боротьби з оптимізацією схожий на боротьбу з головним болем за допомогою гільйотини", - вважає Королевська.
Вона висловила переконання, що прийняття запропонованого нею законопроекту дозволить зберегти сотні тисяч робочих місць і відновить право підприємців-спрощенців на співпрацю з юрособами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас