Баффет: Землетрус у Японії створює гарні можливості для купівлі акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет: Землетрус у Японії створює гарні можливості для купівлі акцій

Казна та Політика
558
Потужний землетрус у Японії створює гарні можливості для купівлі акцій, вважає американський мільярдер Уоррен Баффет.
Він не має наміру продавати належні йому акції японських компаній, вважаючи, що їх перспективи не змінилися в результаті стихійного лиха.
"Я не став би продавати акції японських компаній через події останніх 10 днів, - цитує слова У.Баффета агентство Bloomberg. - Несподівані події, подібні до нещодавнього землетрусу, справді створюють можливості для купівлі".
Баффет був змушений відмовитися від запланованої на цей тиждень поїздки на підприємство з випуску різальних інструментів, що належить компанії Tungaloy Corp., в японській префектурі Фукусіма.
Власником Tungaloy є Iscar Metalworking Cos., 80% якої належить інвесткомпанії У.Баффета Berkshire Hathaway.
Tungaloy була змушена перервати виробництво і евакуювати більшу частину з 1400 співробітників у результаті землетрусу, що викликав аварію на АЕС в Фукусіма. Згідно з прогнозом Iscar, продажі компанії скоротяться через перерви в роботі.
"Буде потрібен якийсь час на відновлення країни, але це не позначиться на перспективах економіки Японії", - заявив Баффет.
За його словами, хороші можливості для придбання активів зараз має Південна Корея. За останні два роки Berkshire Hathaway витратила на придбання активів понад $35 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас