"Кредит-Рейтинг" звинувачує "IBI-Рейтинг", "Рюрик" і "Експерт-Рейтинг" у поширенні недостовірної інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг" звинувачує "IBI-Рейтинг", "Рюрик" і "Експерт-Рейтинг" у поширенні недостовірної інформації

427
Агентства "IBI-Рейтинг", "Рюрик" і "Експерт-Рейтинг" публікують недостовірну інформацію про діяльність агентства "Кредит-Рейтинг" і вводять в оману споживачів рейтингових послуг. Про це йдеться в повідомленні агентства "Кредит-Рейтинг".
"Агентства "IBI-Рейтинг", "Рюрик" і "Експерт-Рейтинг" з моменту отримання статусу уповноважених зуміли ринковими методами сумарно зайняти всього близько 5% ринку рейтингових послуг. Ці три агентства сприймають ситуацію з позбавленням агентства "Кредит-Рейтинг" статусу уповноваженого шанс закріпитися на ринку рейтингових послуг. У цьому зв'язку три агентства роблять спроби інформаційного тиску, публікуючи недостовірну інформацію про діяльність агентства "Кредит-Рейтинг" і вводячи в оману споживачів рейтингових послуг", - наголошується в повідомленні.
"Кредит-Рейтинг" заявляє, що учасникам ринку в зв'язку з цим потрібно керуватися виключно нормами законодавства, а також, при необхідності, офіційною позицією та роз'ясненнями регулятора відповідного сегмента ринку фінансових послуг.
"Кредит-Рейтинг" підкреслює, що присвоєння даним агентством кредитних рейтингів банкам і використання даних рейтингів страховими компаніями є правомочним та врегульовано нормами законодавства.
"Відповідно до статті 31 закону "Про страхування", кредитний рейтинг банківської установи, в якому розміщені кошти страхових резервів, повинен відповідати інвестиційному рівню за національною рейтинговою шкалою", - йдеться в повідомленні.
"Кредит-Рейтинг" підкреслює, що у нього є повне право присвоювати кредитні рейтинги українським банкам, і дані рейтинги можуть бути використані страховими компаніями при формуванні своїх страхових резервів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас