Ризик рецесії в Японії знизився після інтервенції G7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризик рецесії в Японії знизився після інтервенції G7

Казна та Політика
256
Ризик відновлення рецесії в Японії знизився після спільних інтервенцій країн G7 з метою зниження курсу ієни, вважають економісти, опитані агентством Bloomberg.
Аналітики Nomura очікують зростання економіки Японії на 1,1% цього року, що лише на 0,4 в.п. нижче їхнього попереднього прогнозу.
Курс ієни впав до кінця торгів у п'ятницю до 80,58 ієни за долар, після того як у четвер японська валюта після декількох днів зростання досягала рекордних за весь післявоєнний період 76,25 за долар. При цьому провідні індустріальні країни не виключають проведення в разі необхідності нових інтервенцій.
Ризик погіршення економічної ситуації в Японії значно знизився після інтервенцій, вважає старший економіст UBS AG Такуї Аїда. На його думку, це втручання підтримає рівень довіри до економіки з боку бізнесу, що, поряд із споживчими витратами, є ключовим чинником для її зростання.
Подальше зміцнення ієни могло створити нові проблеми в економіці, де, якщо не вважати експортного сектора, практично не спостерігається динамізму, тому інтервенції можна вважати значною підтримкою, вважає Річард Джеррам з Macquarie Securities.
За рахунок зниження курсу ієни експортери можуть зменшити свої втрати від тривалого зростання національної валюти, вже зміцнилася за останні два роки на 19%. Влада Японії може допомогти компаніям також в отриманні кредитів, сума яких, за даними японських ЗМІ, може досягти $124 млрд.
Японії залишається покладатися на експорт в умовах слабкого внутрішнього споживчого попиту, вважає головний економіст RBS Securities Юко Нісіока.
При цьому важливим чинником для реального сектора, який може вплинути на прогнози, буде також тривалість і масштаб відключень електроенергії через аварію на АЕС.
Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив з моменту землетрусу 1912%, в п'ятницю він зріс на 2,7%.
В останньому кварталі минулого року японська економіка вступила в смугу сповільнення, однак на початку року, до руйнівних землетрусів та цунамі, показувала явні ознаки пожвавлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас