Лівія вимагає негайного скликання Ради Безпеки ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія вимагає негайного скликання Ради Безпеки ООН

Казна та Політика
3093
Лівія вимагає негайного скликання Ради Безпеки ООН для обговорення "франко-британо-американскої агресії". Про це йдеться в заяві Народного комітету із зовнішніх зв'язків Лівії, передає РБК з посиланням на ВВС.
Джамахірія також вважає, що має право використовувати "для самооборони" свою військову авіацію, оскільки, як йдеться в заяві, західні союзники самі порушили резолюцію 1973 р. Ради Безпеки про встановлення над Лівією безпольотної зони.
Не дивлячись на оголошене лівійським командуванням припинення вогню, бомбардування території Лівії продовжуються. Раніше ВВС з посиланням на очевидців повідомило, що в центрі лівійської столиці Тріполі прогримів вибух, в небі над палацом полковника Каддафі були відмічені клуби диму. Повідомляється, що повністю зруйнована одна з адміністративних будівель резиденції лівійського лідера.
Тим часом, як заявив пізніше представник Пентагону віце-адмірала Біла Гортні, палац лівійського лідера Каддафі не входить в перелік стратегічних об'єктів, що піддаються обстрілу коаліції.
За даними Associated Press, Великобританія сьогодні відновила атаки по території Лівії: з субмарини по об'єктах лівійської ПРО було випущено декілька ракет "Томагавк". "В рамках операції по виконанню резолюції Ради Безпеки ООН Великобританія повторно випустила декілька крилатих ракет "Томагавк" з субмарини класу "Трафальгар" в Середземному морі", - заявив представник британського міністерства оборони генерал-майор Джон Лорімер.
Раніше прем'єр-міністр країни Девід Кемерон повідомив, що Великобританія продовжить виконувати резолюцію РБ ООН про введення беспольотної зони над Лівією. "Всі пам'ятають про заяви Каддафі про припинення вогню, які відразу ж були порушені. Його зобов'язання чітко приписані в резолюції РБ ООН. Ми вважаємо, що ці зобов'язання порушені, тому продовжуватиме виконання резолюції", - заявив британський прем'єр. Також повідомлялося, що британські військові готуються завдати нових ударів по об'єктах лівійської ПРО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас