МАУ вимагає в суді заборонити "АероСвіту" літати до Лондона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ вимагає в суді заборонити "АероСвіту" літати до Лондона

215
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" подала позов до господарського суду Києва з вимогою скасувати рішення Державної авіаційної адміністрації (з 9 грудня 2010 року - Державна авіаційна служба) про надання авіакомпанії "АероСвіт" права на здійснення рейсів "Київ - Лондон (Великобританія)". Про це повідомило інформоване джерело.
За його даними, МАУ аргументує свій позов тим, що в установчому договорі, підписаному приватними акціонерами авіакомпанії і Фондом державного майна, існує норма про те, що перевізник отримує ексклюзивні права на низку маршрутів, включаючи напрямок "Київ-Лондон".
Джерело відзначило, що, за даними МАУ, термін її ексклюзивних прав на виконання даного рейсу закінчується в липні 2011 року.
Співвідповідачами позову виступають сама авіакомпанія "АероСвіт", а також ФДМ.
Третіми сторонами у справі виступають міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область) і державне підприємство обслуговування повітряного руху "Украерорух" (Київ).
За інформацією джерела, початок розгляду справи призначено на 21 березня.
Прес-служба ФДМ повідомила, що Фонд отримав копію даного позову і проводить її вивчення.
Прес-служба "АероСвіту" також підтвердила отримання копії позовної заяви, але утрималася від подальших коментарів.
Прес-служба МАУ утрималася від коментарів.
Державіаадміністрація надала "АероСвіту" дозвіл на польоти до Лондона в 2010 році.
Як повідомляло агентство, авіакомпанія "АероСвіт" відкрила авіарейс "Київ - Лондон" з 1 березня.
МАУ заснована державою і приватними партнерами в 1992 році у формі закритого акціонерного товариства, в 2010 році реорганізована в приватне акціонерне товариство.
Фонд державного майна продав 61,58% статутного фонду авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" трьом її акціонерам за 287,229 млн гривень і вийшов зі складу акціонерів компанії.
Після продажу держчастки 58,6% сконцентрувала компанія UIA Beteiligungsgesellschaft, 25,84%-UIA Holding (обидві - Австрія), 15,55% - Capital Investment Project (Київ).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас