S&P знизило суверенний рейтинг Бахрейну на два щаблі - з "A-" до "BBB" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило суверенний рейтинг Бахрейну на два щаблі - з "A-" до "BBB"

Казна та Політика
93
Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило суверенний рейтинг Королівства Бахрейн відразу на два щаблі - з "A-" до "BBB". Крім того, агентство опустило рейтинги Центробанку Бахрейну і суверенного інвестфонду Bahrain Mumtalakat Holding. Про це повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі S&P, передає РБК. "Зниження рейтингу Бахрейну відображає нашу точку зору, що в результаті подій останніх трьох тижнів у країні значно збільшилися ризики політичного і економічного характеру", - відзначають експерти агентства, додаючи при цьому, що за всіма рейтингами збережений негативний прогноз.
На початку березня інше рейтингове агентство - Fitch Ratings - знизило рейтинг Бахрейну на один щабель - з "A" до "A-".
Бахрейн став однією з країн Північної Африки і Близького Сходу, які в кінці січня - початку лютого виявилися охоплені масовими виступами. Демонстранти вимагають проведення політичних і соціальних реформ. У столицю країни Манаму були введені танки, табір опозиції штурмував спецназ.
Король Бахрейну Хамад бен Іса Аль Халіфа пішов на ряд поступок опозиції, однак її лідери відмовилися припинити виступи. У цих умовах король звернувся за допомогою до партнерів з Ради співробітництва арабських держав Перської затоки. У середині березня в Бахрейн була введена група військ РСАДПЗ чисельністю близько 1 тис. чоловік.
Незважаючи на те що більшість населення в Бахрейні сповідує іслам шиїтського толку, правляча династія є сунітською, що викликає невдоволення народних мас. Те, що суніти пішли назустріч мітингуючим і відправили у відставку трьох міністрів Бахрейну, народ не влаштувало. Незадоволені жителі країни вимагають повної відставки всього кабінету міністрів.
Бахрейн - найменша арабська держава, розташоване в Перській затоці, в 16 км від Саудівської Аравії. Там знаходиться найбільша в регіоні база Військово-повітряних сил США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас