Король Саудівської Аравії збільшив мінімальний розмір зарплат до 565 євро та допомоги по безробіттю до 377 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Король Саудівської Аравії збільшив мінімальний розмір зарплат до 565 євро та допомоги по безробіттю до 377 євро

Казна та Політика
326
Вперше з моменту початку заворушень в арабському світі король Саудівської Аравії Абдалла виступив з публічним зверненням до народу країни. У своїй промові він висловив подяку силам безпеки і громадянам за те, що вони зберегли стабільність держави. На закінчення диктор зачитав ряд королівських указів, зокрема про збільшення в країні мінімального розміру зарплат і допомоги з безробіття, пише РБК daily.
Так, безробітні громадяни Саудівської Аравії отримуватимуть тепер не менше 2 тис. ріалів (377 євро) щомісячно, а мінімальна зарплата складе 3 тис. ріалів. Втім, іноземців, що працюють в королівстві, це нововведення не торкнеться.
Крім того, указами короля Абдалли передбачається створення відомства по боротьбі з корупцією, будівництво для народу житлових будинків, а також реставрація численних мечетей. Фінансова підтримка обіцяна і відомству ісламської релігійної поліції, яке користується великою нелюбов'ю ліберально налаштованих громадян Саудівської Аравії.
Особисте звернення саудівського короля до народу - подія досить рідкісна. Нинішньому ж на минулому тижні передував цілий ряд невеликих демонстрацій і мітингів. І хоча в них брало участь всього лише по кілька десятків людей, схоже, що 86-річний монарх стурбований тим, щоб ці виступи не розрослися за прикладом інших арабських країн в серйозні народні протести або навіть революцію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас