Європейські банки зобов'язали опублікувати дані про борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки зобов'язали опублікувати дані про борги

Казна та Політика
139
Європейський банківський регулятор European Banking Authority (EBA) 18 березня опублікував параметри і терміни нових стрес-тестів, які повинні будуть пройти найбільші банки ЄС. За допомогою таких тестів влада перевіряє стійкість кредитних організацій у разі можливої кризи.
Нова серія стрес-тестів пройде в квітні-травні поточного року, а результати будуть опубліковані в червні щодо кожного банку окремо, а не по сектору в цілому. У EBA відзначають, що сценарій тестів буде значно більш жорстким у порівнянні з аналогічною програмою випробувань 2010 року.
Зокрема, як зазначає BBC News, кредитні організації зобов'яжуть повністю розкривати свої вкладення в суверенні борги з розбивкою за термінами погашення і країнах. У той же час в негативному сценарії не буде розглядатися варіант дефолту уряду ЄС або однієї з країн Євросоюзу.
Перевірки торкнуться в цілому 65% банківської системи ЄС, при цьому в кожній із країн союзу стрес-тести мають бути проведені не менш ніж у половині великих банків. Вони повинні вивчити, наскільки кредитні організації найстабільніші в умовах зниження ВВП ЄС на 0,4% в 2011 році і нульового зростання в 2012-му.
За підсумками проведених у 2010 році стрес-тестів більшість банків ЄС були визнані стійкими до погіршення економічної ситуації. Проте пізніше експерти розкритикували умови тестів як занадто м'які.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас