Мільйони євро за авторські права не можуть дійти до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйони євро за авторські права не можуть дійти до України

Казна та Політика
278
Міжнародна організація у сфері авторських і суміжних прав AGICOA (Швейцарія) акумулювала на своїх рахунках велику суму виплат по роялті, призначених для українських правовласників аудіовізуальних творів. Але немає можливості видати ці гроші.
Про це повідомляє газета "Дело".
Дана ситуація склалася через відсутність в Україні повноважної організації, яка б розподіляла зібрані за кордоном ліцензійні відрахування.
Зараз AGICOA за сприяння Асоціації продюсерів України (АПУ) веде переговори з усіма учасниками аудіовізуального ринку про створення Організації колективного управління правами (ОКУ), повідомила прес-служба Асоціації продюсерів України.
AGICOA буде перераховувати ОКУ роялті, зібрані на території інших країн і призначені для українських правовласників аудіовізуальних творів.
Швейцарська організація оцінює збори в межах 10 мільйонів євро на рік.
У свою чергу ОКУ зобов'язується збирати роялті для іноземних правовласників, твори яких використовувалися на території України.
AGICOA запрошує до співпраці в рамках нової ОКУ всіх правовласників і громадські організації, що працюють в аудіовізуальній сфері, йдеться в повідомленні.
15 березня відбулось засідання Правління АПУ, на якому були присутні також представники дистриб'юторів, операторів IPTV мовлення та юристи, які співпрацюють з великими медіа-холдингами та Агентством з кінематографії. Правління схвалило пропозицію AGICOA про створення ОКУ і вирішило провести в березні з'їзд Асоціації продюсерів України, на якому буде розглядатися питання про сприяння в організації ОКУ і входження до неї на правах асоційованого члена.
За 10 років AGICOA розподілила майже мільярд євро виплат по роялті. На даний момент вона збирає доходи в більш ніж 40 країнах Європи та світу. Число зареєстрованих в організації правовласників досягло 9120 юридичних осіб. Кількість аудіовізуальних робіт, виплати за якими вона відстежує, перевищила 950 тисяч.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас