Литвин не бачить загрози дефолту, бо навіть США живе в борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин не бачить загрози дефолту, бо навіть США живе в борг

Казна та Політика
649
Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що Україні не загрожує дефолт.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в інтерв`ю телеканалу "Рада".
"Україні нічого не загрожує. Загрожує лише одне - продовження політичних суперечок, політичних війн і з`ясування стосунків", - сказав спікер.
Говорячи про існування чималого державного боргу, Литвин зауважив, що в світі немає жодної країни, яка б не мала такого боргу. За його словами, є країни, в яких борг становить 300% всього національного багатства країни. При цьому спікер додав, що навіть найбагатша країна США також живе в борг.
"Треба вміти керувати боргом і навіть заробляти на боргах", - сказав голова ВР. За словами Литвина, всі настрої катастрофізму є неприйнятними. "Розкручувати цю тему політикам, які вчора або сьогодні причетні до влади, - це абсолютно аморально, я би сказав, навіть злочинно", - додав він.
Як повідомляв УНІАН, згідно з переліком, який опублікувало американське видання Business Insider, Україна потрапила до списку 18 країн, яким загрожує дефолт. У своїх оцінках експерти виходили з розміру зовнішнього боргу, а також фінансової та політичної стабільності в країні. Україна зайняла в цьому списку шосте місце внаслідок великого розміру зовнішнього боргу й уповільненого зростання економіки.
Експерти Світового банку оцінили зовнішній борг України у 82% ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас