Лукашенко готовий продати держчастку в спільному підприємстві з МТС за 1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко готовий продати держчастку в спільному підприємстві з МТС за 1 млрд дол

Казна та Політика
211
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявляє про готовність продати державну частку в спільному підприємстві з ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" за 1 млрд дол., передає РБК. "Ми не проти: один мільярд доларів на стіл. Оціненка зроблена. Хочеш купувати - купуй. Не хочеш - виставимо на аукціон. Все прозоро", - сказав Лукашенко на зустрічі з керівниками ряду російських ЗМІ.
За словами Лукашенка, російська компанія, якій у СТОВ "МТС" належить 49% акцій, висловила бажання придбати контрольний пакет держави.
Засновниками білорусько-російського СТОВ "МТС" є білоруське РУП "Белтелеком" (51% статутного фонду) і російське ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (49%).
11 березня 2011 р. міністр зв'язку та інформатизації Білорусії Микола Пантелей повідомив, що в Мінську будуть розглядати питання про можливість продажу державну частку в операторі мобільного зв'язку "Мобільні ТелеСистеми" російському партнеру - ВАТ "МТС" тільки при дуже вигідній пропозиції.
"Інтерес російського МТС до купівлю держчастки існує протягом років п'яти, але він, на жаль, не підкріплений бажанням заплатити гроші, які білоруська частка в мобільному операторі коштує, за нашими оцінками", - сказав тоді Пантелей.
ВАТ "Мобільні телесистеми" - російський оператор стільникового зв'язку. Компанія обслуговує більше 90 млн абонентів в РФ, в Україні, Узбекистані, Туркменії, Вірменії і Білорусії. Основним акціонером компанії є холдинг АФК "Система" (51% акцій). У вільному обігу на Нью-Йоркській фондовій біржі і європейських позабіржових ринках знаходиться 41,3% акцій МТС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас