Фесенко: Повноваження Ради не будуть продовжені до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фесенко: Повноваження Ради не будуть продовжені до 2015 року

Казна та Політика
132
Повноваження Верховної Ради нинішнього скликання не будуть продовжені до 2015 року, упевнений керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.
"Я спілкувався з Леонідом Кравчуком (перший президентом України) на цю тему і з деякими іншими людьми, які мають вплив на цей процес ... Ніхто не має на увазі нічого подібного", - сказав Фесенко на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
"Ніхто не хоче робити подарунків парламенту, в тому числі й тому, що цього не зрозуміє країна", - додав він.
При цьому політолог підкреслив, що "легітимність - це не юридична форма, а політична".
"Легітимне те, що сприймає суспільство, а не те, що приймає парламент, президент чи Конституційний суд", - зазначив він.
Як повідомлялося, 21 лютого 2011 року президент України Віктор Янукович підписав указ № 224/2011 "Про підтримку ініціативи щодо створення Конституційної асамблеї". У ньому йдеться про підтримку ініціативи Кравчука щодо створення Конституційної асамблеї для внесення змін до Основного закону.
Прес-служба президента України повідомила, що Конституційна асамблея розробить нову редакцію Основного закону. "Цей проект буде широко обговорюватися в суспільстві, і в результаті в статусі президентського законопроекту буде поданий до Верховної Ради", - підкреслили в прес-службі.
Верховна Рада України 6-го скликання була вибрана на позачергових виборах 30 вересня 2007 року. Термін повноважень українського парламенту - п'ять років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас