Лівія визнає резолюцію Радбезу ООН і припиняє військові дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія визнає резолюцію Радбезу ООН і припиняє військові дії

Казна та Політика
1086
Лівія визнає резолюцію Ради Безпеки ООН і приймає рішення припинити всі військові дії проти повстанців, заявив міністр закордонних справ Лівії, передає РБК з посиланням на Reuters.
Це робиться задля захисту цивільних осіб, заявив секретар Головного народного комітету із зовнішніх зв'язків та міжнародного співробітництва Джамагирії Муса Куса.
У Тріполі відзначили, що "розчаровані" рішенням Радбезу стосовно Лівії.
Нагадаємо, Рада безпеки 17 березня схвалила резолюцію, що передбачає введення безпілотних зон над Лівією і "прийняття всіх необхідних заходів" для захисту мирних громадян від сил лівійського лідера Муаммара Каддафі, виключаючи будь-яку форму іноземної окупації в будь-якій частині території Лівії.
Резолюція була прийнята більшістю голосів на позачерговому засіданні РБ ООН у Нью-Йорку. За проект резолюції, представленої делегаціями Лівану, Великобританії, Франції і США, проголосували 10 з 15 країн - членів РБ ООН.
П'ять країн, у тому числі Росія, Німеччина і Китай, від голосування утрималися.
Відзначимо, сьогодні міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Україна позитивно оцінює резолюцію Ради безпеки ООН з Лівії. "Для нас принципово, що є можливість проведення гуманітарних операцій з метою евакуації", - заявив К.Грищенко, коментуючи зміст резолюції.
Крім того, НАТО оголосило сьогодні про готовність до участі в операції проти Лівії. Про це заявила офіційний представник Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску. За її словами, існує "очевидна необхідність в діях" з боку організації.
Будь-яку операцію НАТО повинні схвалити 28 держав, що входять до альянсу. При цьому Туреччина вже виступила проти вторгнення сил організації до Лівії. Німеччина також відмовилася брати участь у військовій операції в північноафриканській державі.
Сьогодні, 18 березня, керівництво НАТО скликає засідання ради альянсу для обговорення вжитих щодо арабської держави заходів.
Раніше стало відомо, що інтервенцію до Лівії погодилися здійснити Франція і Норвегія. Крім того, свої підрозділи пообіцяли відправити у північноафриканську країну США, Великобританія і одна або декілька арабських держав. Серед останніх свою участь в операції проти Лівії підтвердив Катар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас