ДПА: Автоматичне відшкодування ПДВ - тільки для соціально відповідальних роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПА: Автоматичне відшкодування ПДВ - тільки для соціально відповідальних роботодавців

Казна та Політика
444
Українські підприємці не хочуть платити зарплати, які би відповідали гідним стандартам життя. Про це заявив Голова Державної податкової служби України (ДПАУ) Віталій Захарченко під час зустрічі з представниками компаній - членів Європейської Бізнес Асоціації.
За словами Захарченка, в процесі автоматичного відшкодування ПДВ, де одним із критеріїв відбору був рівень заробітної плати працівників (не менше 2,5 мінімальних зарплат протягом 4-х звітних періодів), цього критерію не змогли дотриматися понад 80% претендентів.
"Як можна відшкодовувати податок тим, хто не хоче забезпечити гідний рівень життя своїх працівників? Загалом сам процес автоматичного відшкодування ПДВ - без перебільшення історичний крок, який покликаний зробити ведення бізнесу в Україні цивілізованим, прозорим та соціально відповідальним", - зазначив чиновник.
Він також зазначив, що податкова служба вже зробила низку кроків назустріч бізнесу.
"Наприклад, план перевірок у першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього вже скорочено на 30%, у другому кварталі він буде зменшений на 50%, при цьому перевірки сумлінного малого та середнього бізнесу взагалі заборонені", - розповів Захарченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас