Як працювати з 1.04.2011? По нормам Податкового кодексу…. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як працювати з 1.04.2011? По нормам Податкового кодексу….

8799
Все про ПДВ, ПРИБУТОК, ПДФО, ЄСВ. Оптимізація оподаткування. Звітність за 1 квартал. Нові ДЕКЛАРАЦІЇ з ПДВ, ПДФО, прибутку.
Фінансовий клуб України запрошує на СЕМІНАР, присвячений Податковому кодексу. Найближча дата проведення: 22-23.03. 2011 Подивитися інші дати і повний перелік семінарів можна на сайті: http://38044.org
Виступати і відповідати на питання будуть:
Вельбицька І. І. - директор аудиторської фірми "Фінансовий аудит та облік",
Криворучко А.І. -президент Фінансового клубу України.
Твердомед А.Г. - фахівець з оподаткування прибутку підприємств, президент Асоціації податкових консультантів,
Керівні працівники органів виконавчої влади.
Оптимізація оподаткування з 1.04.2011 в розрізі ПДФО, ЄСВ, податку на прибуток. Які підводні камені необхідно враховувати.
  • Оптимізація для тих, хто готовий втратити 15-17%: від виплати фізичним особам без утримання ЄСВ і (або) ПДФО, віднесення цих виплат до витрат з 1.04.2011 - розгляд всіх можливих варіантів.
  • Чи можна виплачувати ДИВІДЕНДИ "коли захочеться " і без прибутку.
  • "Підводні камені" податкових канікул - коли доведеться податок на прибуток за повною ставкою віддати державі. Обмеження у використанні грошей.
  • ПДВ, прибуток, ПДФО, ЄСВ - коли немає ні ОДНОГО ПОДАТКУ.
  • Консультаційні послуги (196.1.14, 186.3 в)) і КВЕД. Поняття консультації з точки зору європейського регламенту: Технічне .завдання і характер індивідуальності, відмінність діяльності від операцій і робіт. Нова кодифікація з 2012 року. Додаткова вартість та операції - що кодується КВЕД.
  • ФІНАНСОВА ДОПОМОГА: поворотна і безповоротна. Спеціальні правила для допомоги, виданої засновником, коли для безповоротної допомоги не виникає ЄСВ.
  • Спецодяг, медпункти, страхування, ПММ, навчання. Витрати на рекламу, маркетинг, передпродажна підготовка. Витрати на організацію та проведення прийомів, презентацій і т. п., придбання і розповсюдження подарунків. Нові критерії "процентних" обмежень. Витрати на відрядження. Витрати на ліцензії та дозволи. Матеріальна допомога (чи будуть різні види мат. допомоги (не) потрапляти під оподаткування ЄСВ, ПДФО, нові критерії), страхування, житло, мінімальна сума орендного платежу при оренді нерухомості у фізичної особи. ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ і ДОКАЗИ ЩО ЇХ ДОСИТЬ при ВИКОНАННІ СЛУЖБОВИХ ОБОВ'ЯЗКІВ - що змінилося з 1.01.2011 р.: таксі менеджерам, переговори у вихідні дні, охорона, використання автомобілів ... ..- не утримання ПДФО: правильний документообіг. Проведення СОЦІАЛЬНИХ ЗАХОДІВ. БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА (цільова, нецільова).
  • Робота НЕРЕЗИДЕНТІВ з 2011р. Розмір податків за зп (цивільно-правовим), нюанси інших виплат, можливість отримувати пасивний дохід тільки через посередника ПП (юридична особа). Чи будуть штрафувати за підсумками 2010 тих, хто не утримував 30%.
  • Нюанси ЗАРПЛАТИ 2011: коли можна застосовувати ПСП "за себе", ПСП з підприємця, Нові постанови КМУ. "Велика зарплата " - вже відомо як платити ЄСВ та ПДФО. ФОНД ОПЛАТИ ПРАЦІ: порівняння цього поняття для утримання ЄСВ та ПДФО. Грубе порушення законодавства ПРО ПРАЦЮ. Чи є спосіб уникнути накладення штрафів (в т.ч.1700 грн.) при виплаті заробітної плати не 2 рази на місяць (що таке проміжки, терміни, перерви). Розбір реальної кримінальної справи за статтею "грубе порушення законодавства про працю" - фактичні докази в матеріалах справи, можливість оскаржити постанову про заведення кримінальної справи. Режим робочого часу і мінімальна зарплата: терміни встановлення режиму робочого часу, норми КЗпП, що дозволяють виплачувати зарплату меншу від мінімальної. Подача двох ЗВІТІВ (щомісяця, щокварталу): як це пов'язано з боротьбою з зарплатами в конвертах.
Концептуальні питання ПРИБУТКУ з 2011:
Документальне підтвердження податкових показників. Науково-практичний коментар до Податкового кодексу за редакцією М. Азарова: на що звернути увагу. Визнання доходу: "заковички" права власності - коли не передати право власності не можна виходячи з характеру відносин. Бухгалтерська термінологія в податковому обліку в новій інтерпретації. ПОВЕРНЕННЯ СОБІВАРТОСТІ В ОПОДАТКУВАННЯ. Чи можна використовувати собівартість, сформовану в бухгалтерському обліку? Проблеми поділу витрат на ті, що включаються до собівартості та до іншого. Прямі витрати стосовно Податкового кодексу і відмінність критерію віднесення до них від критерію в бухгалтерському обліку. Загальновиробничі витрати. Куди їх включати?
Оподаткування податком на прибуток окремих операцій: Фінансові доходи і витрати. Відсотки. Дата отримання доходів і витрат від проведення кредитно-депозитних операцій. Нові умови включення відсотків до витрат, у тому числі при обмеженнях при виплаті відсотків нерезидентам. Операції з іноземною валютою. Нове розуміння терміна "балансова вартість валюти". Розширення застосування курсових різниць. Оперативна оренда. Дата отримання доходів у вигляді орендних / лізингових платежів. Операції з цінними паперами. Витрати при первинному розміщенні цінних паперів. Операції з борговими зобов'язаннями. Безнадійна та сумнівна заборгованість з урахуванням перехідних положень при переході на новий порядок оподаткування.
Основні засоби та нематеріальні активи: Перехід від основних фондів до основних засобів. Необхідні дії. Амортизація у податковому кодексі. Пооб'єктно і щомісяця. Мінімальні терміни та вимоги Податкового кодексу. Вибір. Методів - не довільно, терміни не завжди мінімальні. Класифікація основних засобів. 16 груп основних засобів замість чотирьох. Ремонт та поліпшення основних засобів. Новий порядок відображення в обліку. Класифікація нематеріальних активів. 6 груп нематеріальних активів. Зміни в терміні "нематеріальні активи" і "роялті ". Три варіанти відображення комп'ютерних програм в податковому обліку.
Перехідні положення на новий порядок обліку необоротних активів. Операції з землею.
3 Нові ДЕКЛАРАЦІЇ: Нова Декларація з податку на прибуток (проект). Що пов'язує стару і нову Декларацію? Декларація з ПДФО - термін подачі за січень, нюанси заповнення відразу за 2 місяці. Декларація з ПДВ: новий додаток, що стосується заяви на недобросовісного контрагента, проблемні питання "пропорційного віднесення". Зберігання і складання ПЕРВИННИХ ДОКУМЕНТІВ з 2011: КОЛЕКТИВНИЙ договір на підприємстві-ПРАВИЛА СКЛАДАННЯ, необхідність для податкової оптимізації. Оновлений авансовий звіт. Позиція Мін'юсту щодо "уповноваження працівника ", в ситуації, якщо гроші видаються після складання авансового звіту.
Як справлятися з перевіркою в 2011 р. ПЕРЕВІРКИ дотримання трудового законодавства: повноваження ДПАУ, соцстраху, ПФ, ДСБЕЗ - можливі принципи перекваліфікації договорів з ПП в трудові. Нові види перевірок та способи не допускати перевіряючих. Непрямі методи, зв'язок з господарською діяльністю і ЗВИЧАЙНІ ЦІНИ. Поняття фактичної перевірки: правомірність проведення хронометражу, контрольних закупівель. ФІНМОНІТОРИНГ: на які операції звернуть увагу - вивчаємо "підводні камені " при роботі з суб'єктами фін моніторингу - де (не) працює визначення банківської, комерційної таємниці.
ПІДПРИЄМЦІ 2011: Новий порядок ведення обліку (форма книги) для ПП. Необхідність мати прибуткові документи на товар: огляд змін, що сталися з 1.01.2011 Штрафи за порушення готівкового грошового обігу - які штрафи не будуть застосовуватися з 2011. Достатній пакет первинних документів при роботі з ПП у 2011 р. - термін договору, дані Свідоцтва, за якими критеріями відбувається кваліфікація відносин. Діяльність у сфері інформатизації з 2011 р.. Штраф 3 млн стосовно Податкового кодексу.
НОВЕ в кадрах. Зміни до Закону про відпустку, КЗпП. Медико-соціальна експертиза, допуск водіїв до керування транспортними засобами, про стан здоров'я працівників та інвалідів, скорочення чисельності при реорганізації, ліквідації, банкрутстві.
ПДВ 2011
  • ПОДАТКОВІ НАКЛАДНІ: порядок заповнення і форма. Несподіваний нюанс заповнення ПН філіями. Залежність ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ від Контрагента: "нікчемній, недійсній договір, припинення діяльності" - ускладнення наслідків. ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС про подачу уточнень за старими податковими накладними. Виписані з помилками податкові накладні: Перевірений спосіб НЕ ВТРАТИТИ податковий кредит (як спосіб трансформувався в Податковому кодексі). Реєстр податкових накладних: нова форма з 2011 Виправлення помилок. Нумерація податкових накладних та уточнюючих розрахунків - НОВІ способи позбавлення "доказовості" в Податковому кодексі. Укладення ДОГОВОРУ: чи потрібна письмова форма. КУПІВЛЯ-ПРОДАЖ: чому на практиці виписують ПН з помилкою.
Одночасне здійснення оподатковуваних і неоподатковуваних операцій: нові правила розподілу вхідного податкового кредиту. ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС про подачу уточнення за завищеними ПЗ, НАСЛІДКИ РОБОТИ З "сірими" фірмами, в т.ч. нерезидентами (запити ДПАУ в інші країни). Посередницькі операції: різні правила оподаткування для агентських, комісійних, зберігання з правом продажу ....
МІСЦЕ ПОСТАВКИ: чи потрібно платити ПДВ по послугам нерезидента або ПДВ за місцезнаходженням постачальника. Знову з'являється термін: місце фактичного надання. Пільга з бухгалтерським, інформаційним, юридичним-необхідність заплатити ПДВ за активами, які числяться на балансі на 1.01.2011.
УМОВИ УЧАСТІ: Вартість участі -1500 грн. У вартість входить роздатковий матеріал, перерви на каву і ланч. При оплаті за 2 і більше учасників-знижка 15% для кожного учасника. Кількість учасників-до 60 чол. РЕЄСТРАЦІЯ на сайті: http://38044.org Контакти: (044) 227-77-26.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас