Обама: Японія зуміє швидко відновитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Японія зуміє швидко відновитися

Казна та Політика
142
Президент США Барак Обама висловив упевненість в тому, що Японія відновиться після катастрофи, завдяки силі духу японського народу.
"У цей трагічний момент японський народ не самотній. Ми протягнемо руку допомоги через весь Тихий океан, і Японія зможе швидко відновитися", - заявив американський лідер, виступаючи в Білому домі.
Президент Обама підкреслив, що США будуть продовжувати надавати Японії допомогу у стримуванні кризи на АЕС, ліквідації наслідків землетрусу і відновленні постраждалих районів.
Він також запевнив американців у тому, що радіація з пошкоджених японських АЕС не досягне берегів США.
"В Японії працюють пошуково-рятувальні групи, які допомагають ліквідовувати наслідки землетрусу і цунамі. Американські військові, які допомагали протягом багатьох десятиліть забезпечувати безпеку Японії, працюють там цілодобово", - повідомив президент США.
Раніше уряд США закликав американських громадян у Японії залишити райони в радіусі 80 кілометрів від АЕС. Президент Обама підтримав це рішення, яке дещо відрізняється від рекомендацій японської влади, заявивши, що "це попередження, засноване на ретельній науковій оцінці".
Він також закликав американців, які перебувають в інших районах Японії, проявляти обережність.
"Ми не очікуємо, що небезпечні дози радіації досягнуть території США - будь то західне узбережжя, Аляска, Гаваї чи американські території в Тихому океані", - сказав він.
Обама також побував у посольстві Японії в Вашингтоні, де розписався в книзі співчуттів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас