Moody's загрожує скороченням рейтингів американським штатам і містам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's загрожує скороченням рейтингів американським штатам і містам

Казна та Політика
248
Американським штатам, містам та іншим емітентам муніципального боргу в 2011 році загрожує велике зниження кредитних рейтингів, нід підвищень, при загальному негативному прогнозі, Який уже зберігається третій рік поспіль, вважає агентство Moody's Investors Service, передає Reuters.
Причинами цього похмурого пророкування стали усе ще тендітні економічні відновлення, завершення федеральної програми стимулів і наростаючі "антиподаткові" рухи, що змушують політиків підтримувати скорочення бюджету і звільнення, незважаючи на те, що це може перешкодити росту.
Проте, Moody's відзначає й деякі позитивні тенденції, наприклад, збільшення продажів і зборів прибуткового податку, зниження безробіття й керовані рівні запозичення. Хоча зростаючі витрати на пенсійні посібники негативно впливають на кредитні рейтинги, це питання віддаленої перспективи, вважаються фахівці. Борговий тягар США "відносно припустимий", вважає агентство.
Незважаючи на галас із приводу того, чи збільшиться обсяг дефолтів на муніципальному ринку, Moody's не очікує, що який-небудь штат перестане обслуговувати боргові зобов'язання. При цьому, на думку агентства, для округів і міст ризики трохи вищі. Moody's прогнозує "помірне підвищення" обсягу дефолтів у цих адміністративних одиницях.
Для штатів і великих міст 2011 рік може стати найбільш складним роком. Вони вже скоротили свої бюджети, що може торкнутися областей, які раніше вважалися "несприйнятливими до політики", включаючи державні школи, поліцейські ділянки й пожежні частини. Пибутки від податків на нерухомість - основне джерело коштів для багатьох населених пунктів - як і раніше будуть падати, оскільки оцінка вартості будинків знижується, скорочуючи оподатковувану базу, попередило Moody's.
Крім того, існує негативний каскадний ефект: оскільки антикризовий план федерального уряду закінчується цього року, сума грошей, отриманих штатами, також знизиться, і вони, у свою чергу, будуть скорочувати витрати на населені пункти, вважаєть Moody's .
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас