Єврокомісія хоче підвищити ефективність служби боротьби з шахрайством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія хоче підвищити ефективність служби боротьби з шахрайством

Казна та Політика
120
Європейська Комісія затвердила в четвер пропозицію щодо реформування Європейської служби боротьби з шахрайством (OLAF), йдеться в повідомленні прес-служби ЄК, поширеній у Брюсселі.
"Мета цієї пропозиції полягає в тому, щоб посилити ефективність і відповідальність OLAF при збереженні її незалежності при проведенні розслідувань", - йдеться в документі.
Створена в 1999 році служба провела близько 4,5 тис. розслідувань, які сприяли захисту бюджету ЄС від шахрайської діяльності. Разом з тим, необхідні поліпшення для того, щоб повністю використовувати потенціал OLAF, підкреслює Єврокомісія.
Зокрема, пропонуються заходи щодо більш ефективного проведення розслідувань, із захисту прав людей, підданих розслідуванню, і щодо посилення співпраці OLAF зі стратегічними партнерами з питань боротьби з шахрайством.
У пропозиції також зазначається, що, як і раніше, останнє слово в рішенні про проведення того чи іншого розслідування належить генеральному директору OLAF. Однак Єврокомісія пропонує впровадити в службу додатковий орган, який буде йому "допомагати у прийнятті цих рішень". Це передбачається "з метою забезпечення оптимального використання ресурсів OLAF". У пропозиції також містяться правила, яких потрібно дотримуватися при прийнятті рішення про початок розслідування.
Пропозицію ЄК передано на узгодження до Європейського парламенту та Ради ЄС.
Заступник голови Єврокомісії з питань юстиції та фундаментальних прав Вівіан Редінг заявила, що "посилення процедурних правил і гарантій є головним елементом для того, щоб розслідування були більш безсторонніми й ефективними і служили інтересам захисту грошей європейських платників податків".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас