Соболєв і Павловський пропонують Раді проіндексувати пенсії, зарплати й соцвиплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соболєв і Павловський пропонують Раді проіндексувати пенсії, зарплати й соцвиплати

Казна та Політика
325
Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Соболєв і депутат від цієї фракції, міністр праці й соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський пропонують Раді проіндексувати пенсії, заробітну плату й соціальні виплати на розрахований партією "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" показник інфляції в 2010 році 42%.
Про це сказано в проекті закону № 8247, зареєстрованому в Раді 16 березня.
Депутати вважають заниженим офіційний рівень інфляції в 2010 році, що за даними Державної служби статистики становив 9,1%.
За даними депутатів, фактичний індекс споживчих цін у грудні 2010 року становив 142,3% порівняно із груднем 2009 року.
У зв'язку із цим вони пропонують доручити Кабінету Міністрів з 1 січня 2011 року проіндексувати пенсії, зарплату, стипендії й інші соціальні виплати на цей показник.
При цьому законопроект передбачає доручення Кабміну внести до 10 квітня на розгляд Ради зміни й доповнення в державний бюджет на 2011 рік з метою покриття додаткових видатків.
Як джерело додаткового фінансування депутати пропонують використати перевищення фактичних надходжень до держбюджету над плановими, надходження від приватизації держвласності, а також кошти, отримані за рахунок скорочення видатків держбюджету-2011 на утримання апаратів і державних службовців міністерств і відомств.
На думку депутатів, прийняття законопроекту дасть змогу знизити соціальну напругу в суспільстві, захистить найбільш вразливі прошарки населення, забезпечить конституційне право українських громадян на достатній рівень життя.
Як повідомляло агентство, колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко наполягає на порушенні Генеральною прокуратурою кримінальної справи за фактом заниження офіційного рівня інфляції в 2010 році.
15 березня "Батьківщина" заявила, що, за її розрахунками, інфляція в 2010 становила 42%.
14 березня Тимошенко заявила, що рівень інфляції за 2010 становив не менше, ніж 25%.
За даними Держстату, за 2010 рік інфляція становила 9,1%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас