Банк Латвії: підвищення кредитного рейтингу - аванс країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Латвії: підвищення кредитного рейтингу - аванс країні

Казна та Політика
148
Рішення агентства Fitch Ratings підвищити кредитний рейтинг Латвії до інвестиційного рівня - гарний початок, але продовження залежить від самої Латвії, заявив прес-секретар Банку Латвії Мартиньш Гравітіс.
Він не відкидає, що це аванс Латвії перед початком роботи над бюджетом 2012 року, який, згідно з нинішніми планами, буде заключним етапом консолідації.
"Позичаючи кошти, ми "купили" час для реформ і повинні його правильно використовувати - консолідувати бюджет, не заміняти скорочення витрат підвищенням податків і досягти 2012 року дефіциту нижче 3%. Якщо це виконати, то Латвія має всі можливості в найближчі роки не переплатити за держборг", - сказав Гравітіс.
Fitch у вівторок підвищило кредитний рейтинг Латвії на один рівень - до "BBB-" з "позитивною" перспективною оцінкою.
Як повідомили в Мінфіні країни, підвищений також кредитний рейтинг по довгострокових вкладеннях у місцевій валюті з "BBB-" до "BBB", а по короткострокових вкладеннях в іноземній валюті - з "B" до "F3".
"Це рішення агентства після півторарічної перерви повертає Латвію в інвестиційну категорію кредитних рейтингів, і це дуже важливий сигнал для інвесторів і в цінні папери держави, і в приватний сектор, який буде сприяти припливу інвестицій у латвійську економіку", - заявив міністр фінансів Андріс Вілкс.
Він додав, що рішення Fitch продовжує серію поліпшення кредитних рейтингів Латвії цього року, що підтверджує правильність політики латвійського уряду, націленої на оздоровлення економіки, фіскальну консолідацію і стабілізацію фінансового сектора.
З ним згоден і прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс. "Підвищення кредитного рейтингу Латвії до інвестиційного рівня є черговим підтвердженням того, що фінансова система держави стабілізується і економіка відроджується", - заявив він. "Ми на правильному шляху і не повинні від нього відхилятися або зупинятися", - сказав прем'єр.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас