ВР не підтримала введення нової системи для голосування в парламенті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР не підтримала введення нової системи для голосування в парламенті

Казна та Політика
550
Верховна Рада України (ВР) сьогодні під час ранкового засідання відмовилася прийняти проект постанови про впровадження реєстрації народних депутатів України та цілісності їх особистого голосування за допомогою сенсорної клавіші.
Відповідний документ (№ 8218 від 14.03.2011 р.), ініційований головою ВР Володимиром Литвином, підтримали 222 з 226 необхідних народних депутатів (ПР - 10, БЮТБ - 92, НУ-НС - 51, КПУ - 25, Народна партія - 20, Реформи заради майбутнього - 12, позафракційні - 12).
Також народні обранці відмовилися прийняти цей проект постанови за основу і прийняли рішення направити його на доопрацювання.
У свою чергу голова ВР Литвин заявив, що подасть проект постанови про внесення змін до регламенту Верховної Ради.
Відхилений нардепами проект постанови передбачав:
- впровадження у Верховній Раді Україні модернізованої електронної системи підрахунку голосів картками, що передбачає реєстрацію і голосування народного депутата України на засіданнях ВР за допомогою сенсорної клавіші;
- здійснення фіксації результатів реєстрації та відкритого голосування народних депутатів України за допомогою модернізованої електронної системи із засідання Верховної Ради, наступного за днем її введення в експлуатацію відповідно до вимог законодавства України;
- апарату ВР забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з належним введенням в експлуатацію та функціонуванням модернізованої електронної системи, а також ознайомлення народним депутатам України з правилами користування модернізованою електронною системою для реєстрації та відкритого голосування.
Відзначимо, 15 березня ВР під час вечірнього засідання внесла до порядку денного проект постанови про впровадження реєстрації народних депутатів України та цілісності їх особистого голосування за допомогою сенсорної клавіші. Відповідне рішення підтримали 297 народних обранців.
Напередодні, 14 березня у ВР був зареєстрований проект постанови про впровадження реєстрації нардепів та цілісності їх особистого голосування за допомогою сенсорної клавіші.
Раніше повідомлялося, що Литвин пропонує провести дискусію про введення в дію наступного пленарного тижня нової системи для голосування в сесійній залі.
Нагадаємо, 2 березня 2011 року голова ВР В.Литвин з президії повідомив, що з наступного пленарного тижня в парламенті запрацює нова система голосування. "Буде підписаний документ про прийняття цієї системи в експлуатацію, буде проведення скасування нинішньої системи і з наступного тижня я підпишу розпорядження про введення цієї (нової) системи", - зазначив Литвин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас