Кияни будуть платити за послуги менше, ніж приїжджі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни будуть платити за послуги менше, ніж приїжджі

Казна та Політика
6041
У третьому кварталі нинішнього року в Києві почнеться впровадження соціального проекту "Картка киянина", згідно з яким приїжджі будуть платити більше, ніж корінні жителі.
Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.
Картка надасть киянам додаткові пільги з оплати проїзду в міському транспорті, послуг муніципальної лікарняної каси, надасть знижки в комунальних аптеках. Разом з тим, вона буде видана приблизно 2,8 млн жителів столиці.
Він підкреслив, що в столиці мешкають 4,5 млн осіб, а розрахунки бюджету, всіх соціальних виплат і т.д. ведуться з розрахунку на 2,8 млн осіб. "Тому ми зараз чітко розуміємо, що 2,8 млн - ось вони мають картку, і вони обслуговуються за такими встановленими тарифами і певними умовами, а решта - гості, які є міграційним прошарком, що становить вже до 50% - вони будуть жити за ринковими тарифами", - зазначив чиновник.
За його словами, виконавцем проекту буде спеціально створене міське комунальне підприємство. Пілотний варіант буде реалізовуватися з банком "Хрещатик", а потім людина зможе вибрати будь-який банк, який йому подобається.
"Це буде картка з трьома додатками - банківським, транспортним і соціальним. У одних буде можливість через неї отримати субсидію, в інших проїзний на транспорт, у третіх - знижку на продукцію або послугу", - сказав Крамаренко.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас