Пенсійна реформа не матиме негативних наслідків для чорнобильців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійна реформа не матиме негативних наслідків для чорнобильців

Казна та Політика
1043
Заступник міністра соціальної політики Костянтин Ващенко заявляє, що пенсійна реформа не буде мати негативних наслідків для чорнобильців.
"В цілому вона пенсійна реформа не матиме негативних наслідків для чорнобильців", - сказав він під час парламентських слухань, присвячених проблемам вирішення наслідків чорнобильської катастрофи.
Він також зазначив, що в разі прийняття пенсійної реформи раніше призначені пенсії будуть виплачуватися в розмірах, які не можуть бути нижчими від вже встановлених.
За його словами, обмеження стосуються лише двох позицій - максимального розміру пенсій, які не повинні перевищувати 10 мінімальних (сьогодні це 7,5 тис грн), а також виплати спеціальних пенсій.
У разі, якщо учасник ліквідації чорнобильської аварії є державним службовцем, за словами Ващенка, на період роботи виплата пенсій буде виплачена в розмірі, передбаченому законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. І лише після звільнення пенсія буде виплачуватися у розмірах, визначених спеціальними законами.
Ващенко також запевнив, що для осіб, які працювали або проживали на території радіоактивного забруднення, правило зменшення пенсійного віку буде збережено.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас