Клюєв доручив главам обладміністрацій перевірити тарифи ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв доручив главам обладміністрацій перевірити тарифи ЖКГ

Казна та Політика
208
У кількох регіонах місцева влада під прикриттям незначного зростання цін на енергоносії в 2-3 рази необґрунтовано підвищила ціни на інші додаткові послуги з обслуговування житла.
Про це заявив на селекторній нараді за участю керівників всіх регіонів України Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку й торгівлі України Андрій Клюєв.
Він доручив керівникам усіх областей провести ретельний аналіз усіх аспектів тарифоутворення у ЖКГ. Крім цього керівництву всіх регіонів разом з представниками правоохоронних органів доручено провести детальну перевірку підприємств галузі, які допустили найбільші заборгованості за поставлені енергоресурси.
"За підсумками перевірок - вжити кардинальних заходів", - заявив Клюєв.
Він також заявив про необхідність прискорення реалізації програм з модернізації підприємств теплової енергетики, зменшення витрат енергоносіїв.
Клюєв нагадав, що НКРЕ затвердила тарифи на теплову енергію для населення на 2011 рік для суб'єктів господарювання, які виробляють, транспортують і постачають теплову енергію. Проте відповідні нові тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення органами місцевого самоврядування не встановлені, заявив він.
"Така ситуація призвела до того, що сума заборгованості місцевих бюджетів перед комунальними підприємствами теплоенергетики з різниці в тарифах за період з 1 січня 2009 по 31 грудня 2010 року становила 3,6 млрд грн", - заявив Перший віце-прем'єр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас