Японія заморозить інвестиції в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія заморозить інвестиції в Україну

Казна та Політика
1116
Стихійні і техногенні лиха на Далекому Сході ведуть до замороження інвестицій Японії в Україну, вважають експерти аналітичної групи Da Vinci.
"Після подій березня 2011 року в Японії офіційний Токіо заморозить український вектор інвестицій, як і багато інших третьорядних напрямів експансії японського капіталу, на час мінімум до кінця поточного року. Відновлення внутрішнього ринку буде новим пріоритетом для японських груп впливу", - йдеться в аналітичному огляді компанії.
Як повідомлялося, київська міська влада 28 січня 2011 року підписала меморандум про наміри з японською корпорацією Itochu з надання комунальному підприємству "Київський метрополітен" кредиту на 30 років під 1,5% річних для будівництва метро на Троєщину.
У Da Vinci також прогнозують зменшення обсягів поставок з Японії в першій половині 2011 року: більше половини японського імпорту в країну становлять автомобілі.
"З урахуванням того, що зростання товарообороту України і Японії в 2010 році було досягнуто за рахунок зростання імпорту на 54,3% при незначному падінні експорту на 5,7%, торговельний баланс в цілому за підсумками 2011 року може бути погіршений", - сказано в огляді.
Разом з тим експерти групи сумніваються, що за цей період японських виробників можуть витіснити з українського ринку європейські чи вітчизняні компанії.
Крім того, за їхньою оцінкою, українським компаніям не вдасться взяти участь у програмах з відновлення інфраструктури Японії.
"Ключовим фактором оцінки наслідків і відновлення економіки Японії залишається подолання аварій на АЕС. У зв'язку з цим ми зберігаємо можливість перегляду оцінки економічних перспектив Японії в бік погіршення в разі негативного сценарію розвитку подій на аварійних АЕС", - відзначається в огляді.
Аналітична група Da Vinci AG (Да Вінчі АГ) заснована в 2002 році. Обслуговує урядові установи і парламентські комітети, надаючи аналітичну та GR-підтримку їхній діяльності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас