Мінекономрозвитку: Всім банкам держава допомогти не зможе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку: Всім банкам держава допомогти не зможе

Казна та Політика
444
Створення банку поганих активів на сьогодні актуальне лише для державних банків. Про це заявив під час прес-конференції заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, передає кореспондент Finance.ua.
"Я не бачу сенсу в активній участі держави у створенні такої організації (банку поганих активів), яка буде займатися питаннями всіх банків. Щодо державних банків - має бути стратегія, що з ними робити: продовжувати їх рекапіталізувати, чи за допомогою створення цієї системи створити їм нормальні умови і потім вирішувати: залишити їх державними чи продати їх, повернувши таким чином кошти, витрачені на їх рекапіталізацію", - зазначив Максюта.
За його словами, держава зацікавлена у вирішенні проблеми непрацюючих активів. Однією з основних цілей чиновник назвав кредитування економіки з точки зору банківської системи. Однак, за його словами, уряд "вже достатньо вклав коштів в оздоровлення банківської системи".
"Але сьогодні проблема полягає в тому, на що краще витрачати ці кошти. Якщо банки зможуть "піднятися" з допомогою докапіталізації - то необхідно дати їм ці кошти. Якщо ж це неможливо - то, може, варто забрати у них погані активи?.." - запитує Максюта.
Він зазначив, що попрацювавши з держбанками, держава "набереться досвіду" і вже зможе подумати про банк поганих активів для всієї банківської системи України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас