Саркозі оголосив про скликання спецзасідання G20 у світлі подій у Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі оголосив про скликання спецзасідання G20 у світлі подій у Японії

Казна та Політика
437
Президент Франції Ніколя Саркозі оголосив про скликання спеціального засідання представників "Великої двадцятки" (G20) для обговорення проблем енергетичного сектора у світлі подій у Японії, передає РБК з посиланням на Reuters.
"У рамках G20 Франція візьме на себе ініціативу щодо скликання зустрічі міністрів енергетики і економіки протягом декількох тижнів для обговорення більшої кількості варіантів розвитку енергетики в майбутньому", - заявив Саркозі під час засідання кабінету міністрів країни. В даний час Франція головує в G20.
Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 року сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління). Це найпотужніший землетрус у Японії з XIX століття. Підземні поштовхи і подальше цунамі завдали величезних збитків північно-східним районам країни. За даними Національного поліцейського управління країни, загинули або пропали безвісті понад 10 тис. осіб. Режим надзвичайного стану введений на атомному комплексі в Фукусімі (станції "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2"), де відбулося вже кілька вибухів і пожежа, триває витік радіації.
На тлі екстреної ситуації на АЕС у Японії декілька країн Євросоюзу пішли на жорсткі заходи. Зокрема, уряд Німеччини напередодні повідомив про тимчасове припинення експлуатації семи АЕС, які почали роботу до 1980 р. За день до цього канцлер ФРН Ангела Меркель оголосила, що вирішення питання про продовження термінів експлуатації АЕС у країні переноситься на три місяці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас