Чорновіл вважає політичною заяву Росії про можливу експансію українських товарів на її ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл вважає політичною заяву Росії про можливу експансію українських товарів на її ринок

Казна та Політика
385
Депутат Верховної Ради, перший заступник голови парламентського комітету в закордонних справах Тарас Чорновіл (депутатська група "Реформи заради майбутнього") вважає політичною заяву Росії про можливу експансію українських товарів на її ринок у разі створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.
Про це він сказав Українським Новинам.
"Заява про те, що українські товари стануть загрозою для російського ринку, якщо ми раптом вступимо в зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, мені здається економічно не виваженою заявою. Я б її характеризував як певну політичну заяву", - вважає депутат.
На його думку, відповідна заява прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна спрямована на те, щоб вкотре нагадати про пропозицію України приєднатися до митного союзу Єдиного економічного простору.
"Я б це розцінював все-таки більше як політичну заяву, і, можливо, останню вже заяву з пропозицією щодо митного союзу", - сказав Чорновіл.
Депутат нагадав, що Україна веде дискусію про створення зони вільної торгівлі з ЄС і одночасно є членом Світової організації торгівлі.
При цьому він зазначив, що Росія також проводить активні переговори для того, щоб якомога швидше вступити до СОТ, принципи якої не суперечать принципам зони вільної торгівлі з ЄС.
Як повідомляло агентство, раніше Росія заявила, що побоюється, що в разі створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС на російський ринок може почати надходити надмірна кількість українських товарів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас