Відмовившись від авто, середній американець економить 10 тис дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмовившись від авто, середній американець економить 10 тис дол. на рік

Казна та Політика
2123
Використання громадського транспорту замість автомобіля дозволить американцям заощадити 825 доларів на місяць або 9,904 тисячі доларів на рік.
До таких висновків дійшли фахівці Асоціації американського громадського транспорту (APTA), проаналізувавши щорічну вартість експлуатації та обслуговування машин в найбільших містах США, передає Автолента.
У витрати автовласників асоціація включила витрати водіїв на бензин, нові покришки і поточний ремонт. Крім того, до цієї суми увійшли вартість страховки, різні збори і плата за паркування. Витрата підраховувалася для середньорозмірного автомобіля, яким користуються два члени сім'ї, з щорічним пробігом 15 тисяч миль і витратою палива 10 літрів на 100 кілометрів.
З отриманої суми витрат віднімалася вартість проїзного квитка на громадський транспорт у кожному американському місті. У результаті найбільше змогли б заощадити жителі Нью-Йорка, погодившись пересісти з автомобіля на метро, - майже 1200 доларів на місяць або 14,4 тисячі на рік.
Фахівці APTA розраховують, що опублікований звіт зробить громадський транспорт для жителів великих міст США більш привабливим.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас