БЮТ: Держбюджет-2010 недовиконаний на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ: Держбюджет-2010 недовиконаний на 5%

Казна та Політика
123
Уряд Миколи Азарова декларує показники приросту бюджету за рахунок заниження рівня інфляції та коригування за рахунок цін.
Про це заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду, народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.
За його словами, ручне коректування рівня інфляції дозволяє уряду говорити про зростання ВВП. "Якщо проаналізувати реальний рівень інфляції, який у декілька разів вищий від оприлюдненого урядом Азарова, зрозуміло, що ніякого приросту не існувало і бюджет повністю провалений", - цитує Соболєва прес-служба БЮТ.
Коментуючи заяви уряду про виконання держбюджету-2010, Соболєв заявив, що "виконання урядом бюджету 2010 року фактично здійснено за рахунок зборів і платежів, які пішли в перший квартал 2011 року, і тому немає нічого дивного, що перший і другий місяці 2011 року є повністю провальним для цього уряду - і за показниками середньої зарплати і за всім іншим", - зазначив Соболєв.
"Фактично те, що сьогодні відбулося у сесійній залі парламенту - це кінці, заховані у воду", - додав він.
За словами Соболєва, звіт про виконання бюджету-2010 проведено виключно на показниках відносних відсотків щодо показників гіршого періоду, і "якщо всі ці показники проаналізувати в абсолютних цифрах, ми побачимо, що фактично єдине, в чому виконаний бюджет-2010, - це відповідні статті витрат, які йдуть на так звані інвестиційні проекти - і тут ми можемо знайти прізвища всіх, хто сьогодні працює в уряді або є членом Партії регіонів".
Також БЮТівець зазначив, що ще один показник, який відповідає приросту відносно показників 2009 року - це виробництво яєць. "Все інше: картопля, зерно, хліб, інша продукція - це тотальне падіння, і тому немає нічого дивного в тому, що під час звіту виникли такі розбіжності між Рахунковою палатою, бюджетним комітетом Верховної Ради і урядом", - сказав він.
"Ми можемо погодитися з тим, що Партія регіонів перевиконала свій власний бюджет на 1%, а те, що державний бюджет недовиконаний на 5% - зафіксовано фахівцями Рахункової палати і Бюджетного комітету", - підсумував Соболєв.
Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила звіт уряду про виконання державного бюджету України на 2010 рік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас