Збиток від землетрусу в Японії може скласти до 3% ВВП країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від землетрусу в Японії може скласти до 3% ВВП країни

Казна та Політика
137
Збиток у результаті найсильнішого землетрусу в історії Японії, що стався 11 березня, може скласти понад 15 трлн ієн ($186 млрд), або близько 3% ВВП країни, прогнозують аналітики Barclays Capital.
"Економіка постраждалого регіону відрізняється високою відкритістю, це означає, що події в цьому регіоні впливають на райони за його межами і навпаки", - відзначив аналітик BarCap Кіохеі Моріта в інтерв'ю MarketWatch.
На думку експерта, нинішня катастрофа "завдасть істотнішого гуманітарного та фізичного збитку", ніж землетрус 1995 року в Кобе.
Збиток від землетрусу 1995 року склав 2,5% ВВП країни, число загиблих склало 6,5 тис. Зараз, вважають економісти японської Nomura, людські та економічні втрати будуть набагато більшими.
Як прогнозують економісти, стихійне лихо призведе до сповільнення зростання економіки Японії протягом одного-двох кварталів, проте потім піде швидке відновлення на тлі масштабного будівництва. Аналітики IHS Global Insight очікують сповільнення зростання японського ВВП на 0,5 відсоткового пункту в цьому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас