S&P не планує переглядати рейтинг Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не планує переглядати рейтинг Японії

Казна та Політика
134
Рейтингове агентство Standard & Poor's не має наміру найближчим часом міняти кредитний рейтинг Японії. Поточний рейтинг країни перебуває на рівні "AA-", прогноз "стабільний".
На думку аналітиків агентства, землетрус виявив безумовно негативний ефект на фінансову систему країни, але поки занадто рано судити про ступінь цього впливу. Ключові фактори, які будуть надалі визначати характер прогнозу за рейтингом, - це загальні макроекономічні наслідки землетрусу, темпи та тривалість реконструкції й вплив на бюджетний дефіцит.
Головний ризик у ситуації, що склалася носить триваюча невизначеність відносно майбутнього застосування атомної енергетики в країні та пошук альтернативних джерел енергії.
На думку аналітиків агентства, загальна вартість програми реконструкції і відновлення як і раніше залишається невідомою. Однак висока ймовірність, що вона перевищить суму, витрачену на ліквідацію наслідків землетрусу в Кобе в 1995 році, - 159 млрд доларів. Втім, Японія може розподілити ці витрати на кілька років і залучати фінансування відразу з декількох джерел.
" Враховуючи самі масштаби нинішнього нещастя, рейтинг Японії може бути на перегляді, якщо сума, необхідна на відновлення, суттєво перевищить наші прогнози", - резюмує аналітик агентства Такахира Огава.
Раніше рейтингове агентство Moody's Investors Service також заявило, що не планує знижувати рейтинг Японії й не бачить ознак посилення бюджетної кризи. За версією Moody's, кредитний рейтинг країни перебуває на рівні "Аа2", прогноз - "негативний".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас