ЄЦБ може відкласти підвищення ставки через наслідки землетрусу в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може відкласти підвищення ставки через наслідки землетрусу в Японії

Казна та Політика
205
Інвестори й аналітики відзначають зниження ймовірності підйому відсоткової ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ) наступного місяця, оскільки наслідки найбільшого землетрусу в історії Японії можуть затьмарити економічну ситуацію в усьому світі.
На думку економістів Nomura International Plc, Llocs Bank Corporate Markets і Royal Bank of Scotland, ЄЦБ займе вичікувальну позицію і постарається оцінити вплив японської катастрофи на ринки і світову економіку, перш ніж підвищувати вартість кредитування.
"Вірогідність того, що ЄЦБ наступного місяця підніме ставки, все ще вища, ніж шанси їх збереження без змін, але цей підйом вже не є вирішеним питанням, як раніше. Підвищуючи ставки, ЄЦБ ризикує перелякати ринки і загострити паніку. Поки ситуація залишається дуже невизначеною", - зазначив керівник відділу валютної стратегії Nomura International у Лондоні Лоран Більке.
"Імовірність підвищення ставки зараз становить десь між 50% і 75%, в той час як раніше вона оцінювалася в 90%", - вважає економіст Lloyds Bank Кеннет Бру.
Лише 12 днів тому голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше здивував інвесторів, давши сигнал про можливу жорсткість кредитної політики вперше за майже три роки. Регулятори єврозони стурбовані прискоренням інфляції, яка з грудня перевищує таргетований ЄЦБ рівень в 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас