S&P знизило рейтинги Білорусії в інвалюті з "В+" до "В", прогноз - "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги Білорусії в інвалюті з "В+" до "В", прогноз - "негативний"

Казна та Політика
126
Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's у вівторок знизила довгостроковий рейтинг Білорусії за зобов'язаннями в іноземній валюті з "В+" до "В", в національній валюті - з "ВВ" до "В+".
Прогноз по довгострокових рейтингах - "негативний", йдеться в повідомленні S&P.
Короткострокові рейтинги по зобов'язаннях в іноземній і національній валюті підтверджені на рівні "В".
Оцінка ризику переказу і конвертації валюти для білоруських несуверенних позичальників переглянута на "В".
Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту, раніше присвоєний пріоритетним незабезпеченим зобов'язанням Республіки Білорусь, залишився на рівні "4". Він відображає очікування S&P 30-50%-ного відшкодування боргу в разі дефолту Білорусії за комерційним боргом.
Оцінка заснована на сценарії (не базовому), згідно з яким можливі суттєві негативні тенденції зовнішнього фінансування не зможуть компенсуватися заходами економічної політики.
"Рейтингові дії відображають зростання вразливості країни перед несприятливими тенденціями на зовнішньому фінансовому ринку у зв'язку з погіршенням стану її доступних резервів", - заявила кредитний аналітик Standard&Poor's Ана Матес.
"Негативний" прогноз говорить про ймовірність зниження рейтингів у тому випадку, якщо плани країни щодо забезпечення зовнішнього фінансування будуть порушені в результаті істотного підвищення відсоткових ставок або непередбачених перешкод на шляху залучення зовнішнього фінансування.
Рейтинги можуть стабілізуватися на поточному рівні, якщо Білорусь збільшить свої чисті міжнародні резерви. Крім цього, країні, швидше за все, буде необхідно провести реформи, спрямовані на зміцнення своєї зовнішньої конкурентоспроможності, відзначає S&P.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас