Інвестиційне ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційне ралі

251
Чому людям подобається ралі? Однозначної відповіді дати не можна. Одні отримують задоволення від перегляду гонок, інші жити не можуть без участі, руху, швидкості і ризику. Здавалося б, якщо подобається швидка їзда, можна купити автомобіль і їздити собі заради втіхи. Але тоді ти станеш простим водієм, таким же, як усі, одним із мільйонів. Але ж не хочеться бути, як усі, хочеться бути іншим – особливим. Душа жадає швидкості і драйву.
У такому випадку, ралі - те, що треба. Останнім часом ралі стає усе більш популярним. Науково-технічний прогрес не стоїть на місці, автомобілі удосконалюються, швидкість зростає, змагання стають більш захоплюючими, а круті повороти приховують інтригу. Так само й в інвестуванні, можливості якого день-у-день зростають. Як і ралі, інвестування – не для всіх.
Інвестування в фонди є унікальним у плані різноманітності фондів. Ралі проходять на будь-якому покритті і за будь-яких умов. Так і у інвестора є можливість самому обрати тип і вид фонду відповідно до своїх вимог або інвестувати в різні фонди одночасно і, таким чином, диверсифікувати свої заощадження.
Початківцям краще брати участь у відкритих фондах, купівля і продаж сертифікатів яких здійснюється кожен робочий день на підставі заявки. Це зручно, оскільки в короткий термін можна купити і продати сертифікат. Окрім того, відкриті фонди відповідають вимогам жорсткої диверсифікації активів.
Подібно до команди ралійних пілотів, інвестиційними фондами управляють аси своєї справи – компанії з управління активами (КУА), які супроводжують діяльність фонду, постійно відстежують стан ринку, оцінюють ризики, купують і продають цінні папери фонду. Прибутковість інвестиційного фонду багато в чому залежить від професіоналізму і досвідченості КУА. Обираючи КУА, краще віддати перевагу компанії, яка витримала перевірку часом і має бездоганну репутацію на фондовому ринку. КУА з багатолітнім досвідом роботи, як правило, створюють цілий ряд інвестиційних фондів із різноманітними стратегіями для задоволення вимог широкого кола інвесторів.
Стати інвестором інвестиційного фонду може кожен. Мінімальна сума інвестиції, як правило - від 1000 грн., при цьому інвестор стає учасником фонду і може користуватися перевагами фінансових інструментів, які недоступні індивідуальним інвесторам (єврооблігації, державні облігації, акції з високою ринковою вартістю). Перш ніж узяти участь в інвестиційному ралі і прийняти рішення про інвестування, необхідно уважно ознайомитися з такою інформацією:
  • Наявність ліцензії на здійснення діяльності з управління активами;
  • Професіоналізм і досвідченість КУА;
  • Розмір комісії при купівлі і продажу цінних паперів;
  • Термін викупу цінних паперів і виплати грошей;
Інвестування – це розміщення свого капіталу в об'єкти різних галузей економіки, підприємства і фінансові ринки, тобто активи, з метою одержання прибутку. Так, в 2010 р. індекс Української фондової біржі, який відображає вартість акцій провідних українських компаній, виріс на 68%, що дозволило учасникам отримати високий рівень прибутку в порівнянні з іншими фінансовими вкладеннями.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас