Прямі збитки від землетрусу і цунамі в Японії складуть 170-180 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прямі збитки від землетрусу і цунамі в Японії складуть 170-180 млрд дол.

Казна та Політика
496
Згідно з попередніми оцінками, тільки прямі збитки від землетрусу і цунамі в Японії оцінюються у близько 200 млрд дол. Проте деякі учасники ринку отримають непоганий прибуток через підвищення попиту на окремі види товарів і послуг у найближчі місяці, пише РБК daily.
За прогнозом банку Credit Suisse, економічний збиток від природного лиха в Японії складе 171-183 млрд дол. Однак реальні цифри виявляться набагато вищими, тому що в Credit Suisse підрахували лише вартість збитку в постраждалих від землетрусу районах без урахування інших можливих втрат, наприклад від зупинки виробництва в інших префектурах через перебої в енергопостачанні і зруйновану інфраструктуру. За оцінками японського банку Nomura, на виробничі потужності, що знаходяться в найбільш постраждалих регіонах країни, доводиться близько 6,8% від усього промислового виробництва Японії.
У число найбільш постраждалих від стихії секторів економіки потрапили сільське господарство, рибна галузь, харчова і металургійна промисловість, гірничодобувні і енергетичні компанії.
Проте ряд галузей японської економіки зазнають найближчим часом справжній бум. До них відносяться будівельний, сталеливарний сектори, а також виробництво скла і кераміки. Це пов'язано з відновними роботами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас