У Білорусії відзначається ажіотажний попит на іноземну валюту з боку населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусії відзначається ажіотажний попит на іноземну валюту з боку населення

Казна та Політика
401
У Білорусії відзначається ажіотажний попит на іноземну валюту з боку населення, передає Прайм-ТАСС з посиланням на інформацію білоруських банків.
"В останні кілька днів відзначається ажіотажний попит на іноземну валюту з боку населення. При цьому найбільшим попитом користуються долари США, однак при їх відсутності населення скуповує також євро та російські рублі", - повідомили агентство в одному з великих банків країни.
При цьому представник банку відзначив, що "касам сьогодні доводиться замовляти у два-три рази більше валюти в порівнянні з попередніми днями".
На думку експертів, підвищений попит на валюту в останні кілька днів у Білорусії спровокований заявою Міжнародного валютного фонду (МВФ) за підсумками консультацій з білоруським урядом у рамках статті IV. МВФ рекомендував, зокрема, провести девальвацію білоруського рубля, яка " у короткочасній перспективі дозволила б швидко поліпшити дефіцит рахунку поточних операцій без скорочення обсягу виробництва".
Крім того, стимулювало попит на валюту заява заступника голови Державного митного комітету Білорусії Сергія Борисюка, який підтвердив, що ставки мит на ввезення легкових автомобілів фізособам Білорусії будуть підвищені до рівня ставок Митного союзу з 1 липня 2011 року
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас