Італійський ЦБ взяв на себе управління підконтрольним режиму Каддафі банком UBAE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійський ЦБ взяв на себе управління підконтрольним режиму Каддафі банком UBAE

Казна та Політика
337
Італійський Центробанк призупинив дію повноважень керівництва римського банку UBAE, який контролюється ЦБ Лівії і Libyan Foreign Bank, повідомив регулятор.
Як передає РИА Новости, з середини лютого в Лівії проходять масові виступи з вимогою догляду Муаммара Каддафі, який правив у країні вже понад 40 років. Влада жорстко протидіє повстанцям. За оцінками міжнародних організацій, у сутичках із силами безпеки та іноземними найманцями в Лівії загинули до 6 тис. осіб. Міжнародне співтовариство ввело низку санкцій проти лівійської верхівки і заморозило активи сім'ї Каддафі на мільярди доларів.
У зв'язку з додатковими фінансовими санкціями, схваленими минулого тижня радою ЄС щодо режиму Каддафі, італійський Центробанк у суботу в терміновому порядку призупинив діяльність адміністративних органів UBAE і ввів надзвичайне управління цим кредитним інститутом, йдеться в повідомленні регулятора. З понеділка управління UBAE здійснюють два комісари італійського ЦБ - Вінченцо Кантарелл та Мауріціо Лозавіо. Вони повинні забезпечити нормальне функціонування цього кредитного інституту при суворому дотриманні міжнародних санкцій стосовно Лівії.
У п'ятницю італійський банк Unicredit, що є найбільшою кредитною установою Європи, "заморозив" права своїх лівійських акціонерів з управління належними їм активами.
Акціонерами Unicredit є Центральний банк Лівії (4,98%) і лівійський суверенний фонд Libyan Investment Authority - LIA (2,59%), активи якого оцінюються міжнародними експертами в 40 млрд доларів. Загальна біржова ціна лівійських активів у Unicredit становить приблизно 2,59 млрд євро. Членом ради директорів і віце-президентом Unicredit є Фарахт Омар Бандгара, який очолює лівійський Центробанк і входить в керівництво LIA.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас